Mer om spelet

 

Presentation
Magica Ludi – det magiska spelet

Från ca: 15 år
Antal spelare: 2-6 personer

Magica Ludi tar dig in i en värld av mystik och magiska platser. Här får du träna upp dina telepatiska förmågor och briljera med dina kunskaper. Spelet kommer att framkalla nya sidor hos dig och öka din kunskap med en kittlande känsla av att möta det okända.

Vad är Magica Ludi?

Magica Ludi är ett spännande brädspel som har den magiska verkligheten som tema. Det är ett sällskapsspel där både kunskap och övningar ingår.  Magica Ludi vänder sig till dig som är öppen och nyfiken på de ockulta delarna av vår verklighet och vill testa och utveckla dina förmågor och kunskaper.

Vad innehåller Magica Ludi?

Spelet innehåller praktiska övningar som tränar upp dina inre sinnen genom att uppfatta tankar som dina medspelare telepatiskt sänder till dig och att känna av olika föremåls energifält. I spelet finns också sammanlagt 1.200 frågor kunskapsfrågor inom områdena: religion & mytologi, kändisar & litteratur, väsen & spöken, mystik & mysterier, växter & mineraler samt spådomskonst & skrock. Dessutom blandar sig ödet in här och var genom belöning, bestraffning eller balans. Det finns även några magiska platser på vägen – Magica & Magicus –  som ger dig tillgång till dina dolda potentialer genom specifika uppdrag att genomföra.

Vad får du med dig av spelet?

Magica Ludi ger dig kunskaper och färdigheter men är, och ska i första hand betraktas som, ett roligt sällskapsspel. Det är tänkt att ge en tankeställare om hur  den så kallade verkligheten egentligen ser ut, men ska spelas med lättsamhet, glädje och mycket humor.

Hur spelar du Magica Ludi?

Du vinner spelet genom att samla kristaller på din personliga spelbricka. Du kan vinna kristallerna genom att svara rätt på de olika kunskapsfrågorna

eller…….

 

….klara de  magiska övningarna som testar din telepatiska förmåga. Din medspelare skickar telepatiskt en bild i någon av de fyra olika kategorierna djur, växter, färger, frukter och abstrakta symboler

eller……..

 

…..genom att gissa vilket föremål som finns i den hemliga påsen. Din medspelare har valt ett av de avbildade föremålen som följer med i spelet och lagt det i den hemliga påsen. Du ska med hjälp av dina inre sinnen försöka förnimma vilket föremål som ligger i påsen.

 

Ett annat sätt att vinna kristaller är genom tilltro till ödes magi. Men kristallerna kan både vinnas och förloras, så även om du klarar uppgifterna och kan svaren på frågorna kan ödet blanda sig i.

Av ödeskorten får du se resultatet av dina tidigare gärningar, goda som dåliga. Ett gott öde ger dig kristaller eller ett extra kast. Ett dåligt öde får dig att förlora kristallerna tillbaka till spelet eller i värsta fall till någon av dina medspelare alternativt att du får stå över ett kast.

 

Jokrar i spelet är Magica & Magicus

Magica & Magicus är magiska platser som som endast finns på tre olika platser på spelbrädet och kan ställa allt på sin spets. Här får du möta det oväntade och du får tillgång till dina inre och yttre potentialer genom att utföra ett uppdrag.

 

Du ska ta dig igenom den slingrande stigen på spelplanen och samla kristaller på vägen. Kristallerna placerar du på din personliga livsbricka tills den är fylld. Spelet innehåller 6 personliga livsbrickor i olika färger och kristaller i motsvarande färger.

Vi arbetar också med vidareutveckling som nya kategorier och fler moduler för praktiska magiska och mediala övningar.

 

Orderknapp. Fyll i. Skriv ut eller ta en bild och skicka till oss via mejl eller snigelpost.

Varför inte förbeställa ett exemplar av spelet redan nu?