Från vision till spel – den magiska vägen

Den magiska vägen från vision till  färdigt spel 

Redan 2009 började Magica Ludi att gestaltas efter en spelidé av Monika. Vi var tre  personer som började skapa ett spännande spel med många härliga  och svåra övningar. Den första prototypen visade sig blir alltför komplicerad och oklar när den provspelades.

Spelets alla delar

Efter en del förändringar tyckte vi att ett magiskt barn hade fötts och nu var redo att möta ett spelbolag.  Pernilla, som var en erfaren speldesigner, presenterade spelet hos ett av de stora spelbolagen som ganska direkt sade –Nej tack, vi förstår inte poängen. Spelet åkte ner i en papperskasse med alla skisser och planer och glömdes för världen.

2016 vaknade spelet till liv igen efter att ha legat i träda under ett antal år. Vi, Monika och Lottie, hade samtidigt fast oberoende av varandra uppfattat magiska signaler. Nu kanske det var dags och tiden var mogen? Vår kumpan Pernilla hade dock tröttnat för gott. Men vi andra tog tag i projektet.  Vi jobbade vidare med speldesignen och de många olika momenten i spelet. Ett nytt namn på spelet kom till. Vi bildade bolag och sökte bidrag hos region Gotland. Till våra stora glädje (och förvåning) blev vi beviljade bidraget. Vi kontaktade då Saga-Mariah Sandberg, en fantastisk designer som verkligen skulle kunna förstå våra idéer och sätta dem på pränt. Under resans andra del har vi gjort många ändringar, förbättringar och provspelningar. Det har varit många och långa telefonsamtal eftersom vi bor i varsin ända av landet. Vi har stött och blött idéer, tankar och formuleringar.

Med Magica Ludi vill vi väcka nyfikenhet och sprida kunskap om den magiska delen av verkligheten på ett lättsamt och inspirerande sätt. Vi har konstaterat att det finns många kunskapsspel och spel med magiska inslag, men inget som omfattar båda delarna. Det vill säga, vi har saknat ett sällskapsspel med magisk och spirituell ram som ger spelarna både kunskap och färdigheter.

Magica Ludis tillblivelseprocess har varit lika lång och slingrande som den är på spelplanen. Men nu har vi ett färdigt spel som vi är stolta över att presentera. Vi ser med glädje ser fram emot att få distribuera spelet till alla som är intresserade av att lära sig mer om den andliga verkligheten och själva pröva sina förmågor på ett roligt sätt.

Orderknapp. Fyll i. Skriv ut eller ta en bild och skicka till oss via mejl eller snigelpost.

Vill du bidra till framställningen av spelet? Förbeställ då ett  exemplar redan nu.

                                    Monika & Lottie